Finante personale

Cc: Internetul ca unealta pentru a face bani

, , Lasa un comentariu

Acest articol a aparut ca guest post in blogul Simonei, TUALEGI.NET
Acest titlu este inselator. Pentru ca toata lumea se gindeste la chestii de genul „surf an be payed” (navigheaza pe net pentru a fi platit) sau „read an be payed” (citeste pentru a fi platit). Internetul e mult mai mult decit atit si e bine sa intelegi acest lucru.

Unealta de comunicare

Uita de messenger, uita de email asa cum il folosesti tu. Sa stai ore pe mess pentru a te socializa e una, sa discuti pe Skype cu parteneri de proiect sau afaceri este super-productiv. Trebuie sa folosesti avantajele de comunicare ale internetului pentru a face bani:

  • este ieftin (a economisi este o alta modalitate de a face bani)
  • este calitativ (poti vorbi pe Skype la conditii de calitate asemanatoare unei convorbiti telefonice)
  • este global (pentru prima data in istorie, distanta mai mare nu inseamna servicii mai scumpe)
  • poti transmite date la distanta, eficient si repede (economisesti folosind mediul digital in loc de cel material – hirtie tiparita, desene pe calc, etc.)

Biblioteca globala la indemina oricui

Orice activitate noua pe care vrei sa o desfasori implica un proces de invatare. Ca e vorba de patinat, de condus o masina sau de facut bani, trebuie mai intii sa te informezi.

Pina nu demult cea mai populara sursa de informatie o reprezentau cartile. In ziua de astazi internetul o ia inainte cu viteza.

Nu ma refer la faptul ca azi poti gasi aproape orice carte noua si in format digital, publicata electronic de editura sau scanata de entuziasti. E vorba de informatie, de multe ori bruta, de experientele impartasite de mii de oameni care au aceleasi preocupari cu tine. Aceasta experienta, pusa la dispozitia oricui, alaturi de bazele teoretice ale unui domeniu, reprezinta o combinatie deosebit de puternica.

E bine sa citesti aspectele teoretice legate de finante dar este cel putin la fel de important sa afli de problemele cu care s-au confruntat alti oamni in incercarea lor de a face bani si solutiile pe care le-au gasit.

Unealta de marketing

Promovarea produselor sau serviciilor pe care doresti sa le vinzi se poate face deosebit de eficient si la un cost foarte avantajos pe internet. Este un mediu excelent, prin care mesajul tau poate ajunge practic in toata lumea. Odata cu posibilitatile multimedia ale internetului (de exemplu capacitatea de a viziona filme prin internet) poti avea acces la metode de exprimare deosebit de puternice (audio-vizualul) care au un impact major asupra clientilor.

Unealta pentru cistigarea credibilitatii

Blogurile au adus o dimensiune extraordinara business-ului: au permis crearea cu usurinta a unei legaturi personale cu actualii si viitorii clienti si au asigurat unei afaceri dar mai ales unor specialisti in diverse domenii posibilitatea de a-si construi o imagine si credibilitate, cu o viteza senzationala.

Platforma versatila de vinzare

Magazinele virtuale reprezinta pe departe cea mai rentabila modalitate (din punct de vedere al costurilor) de a vinde produse si servicii. Este mediul de vinzare primordial catre care trebuie sa-ti indrepti atentia cind iti deschizi o afacere.

Acestea sint doar citeva din cele mai puternice moduri in care internetul te ajuta sa faci bani. Daca vrei sa ajungi bogat, lasa la o parte HI5 si jocurile in retea pentru a te concentra catre alte utilizari ale netului.

Acest post va este oferit de :
librarie.net – cea mai mare librarie romaneasca pe internet

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.