In atentia mea

Bluehost: sint multumit


Povestea cu Bluehost a inceput in momentul in care m-am hotarit sa trec Milionarul Mioritic de pe hosting gratuit pe hosting platit. Aceasta e alta istorie, care e deja scrisa.

In acel moment eram obsedat de a duce blogul la un alt nivel. Imi placea platforma la nebunie, ma obisnuisem cu ea dar nu era de ajuns. Doream controlul total asupra continutului iar hostingul gratuit statea in calea mea.
Cel mai mult ma deranja faptul ca nu puteam sa pun in blog executabile in .php sau javascript. O seama de functionalitati interesante erau legate de aceasta capabilitate pe care doream sa o am.

Am inceput vinatoarea de servicii de hosting. O firma romaneasca iesea din discutie iar americanii erau favoritii mei. De unde sa incep?

Am cauta in help-ul de la WordPress.org si am gasit pagina dedicata hostingului platit. Erau propuse mai mult firme. Ofertele parea destul de asemanatoare. Stiam ca pot alege oricare dintre ele, pentru ca cei de la Worpress n-ar recomanda pe oricine. De aceea am ales serviciul cu raportul cel mai bun oferta/pret. Si nu m-am inselat.

Am fost la Bluehost pe site, am studiat oferta mai in amanunt si am incercat o simulare de deschidere de cont. Asa fac intotdeauna, trec la rind etapele pentru a-mi face o idee despre oferta.
Lucrurile au decurs atit de simplu incit dintr-o data eram la zona de plata si doream sa continui. M-am oprit pentru ca mi-am dat brusc seama ca dorisem sa fac doar o simulare si in plus nu aveam cartea de debit la indemina. Dar senzatia a fost atit de pozitiva incit am actionat la intuitie. M-am dus dupa cartea de debit, am completat si, intr-un moment, am fost „fericitul beneficiar” al unui serviciu de hosting platit in avans pe un an de zile.

Era doar inceputul dar drumul a fost la fel de usor ca si primul pas. Am fost de la inceput incintat de cPanel, platforma de gestionare a contului, de unde poti conduce toate aspectele serviciului de hosting, incepind de la contul de acces si terminind cu serviciile de hosting web, FTP, email (puteam sa-mi fac peste 2500 de conturi de email, o nebunie 🙂 ).

Numele de domeniu fusese luat in timp ce aveam blogul la WordPress.com Chiat si rerutarea spre noul loc de hosting a fost usoara. La fel instalarea platformei de Worpress. Bluehost are o multime de wizards care iti permit sa-ti instalezi cele mai populare platforme free, de la blogging la forumuri. Din citeva click-uri esti gata, apoi poti sa-ti faci update la ultima varianta si sa-ti customizezi instalarea.

Totul a durat citeva ore, aveam experienta cu WordPress. Mai mult mi-a luat sa pun toate pluginurile si scripturile pe care le doream.

Dupa citeva luni de hosting, am avut primul contact cu cei de la serviciul clienti. Intr-o dimineata imi „cazuse” serverul. Am intrat pe chat cu cei de la Bluehost (era 9 dimineata la noi si citeva ore dupa miezul noptii in America) dar mi-au facut rapid legatura cu cineva de la tehnic. I-am descris natura problemei. Mi-a spus ca se uita si probabil va dura 15-20 de minute. „Asta e”, mi-am zis.

Dupa vreo doua minute, mai mult de plictiseala decit de nevoie, am dat un refresh la browser. Surpriza! Milionarul era alive and kicking! M-am dus inapoi la platforma de chat si l-am felicitat pe cel de la tehnic. Mi-a explicat ca nu era inca gata cu rezolvarea problemei dar identificase cu certitudine ce avea de facut. Eram cu adevarat impresionat.

Am putut sa fac o comparatie cu serviciile altor firme in momentul in care am vrut sa-mi transfer numele de domeniu de la Wild West Domains (firma prin care achizitionasem numele milionarulmioritic.com). La Bluehost, sistemul de transfer (care este gratuit) consta in patru pasi. Dupa primul pas (de verificare a numelui de domeniu) m-am impotmolit. Avea o eroare de server whois, provenita de la serverul Wild West Domains.

Am intrat pe chat cu cei de la Bluehost (era dimineata la noi si dupa miezul noptii la ei), iarasi mi-a raspuns cineva. Deci nu era o intimplare. Tehnicul mi-a spus ca nu poate face nimic, eroarea e de la Wild West si trebuie sa-i contactez.

Am vrut sa intru pe chat cu cei de la Wild West. Nu aveau asa ceva. Am scris un email. Mi-au raspuns ca problema vine de la secureserver.net. Am vrut sa ma dau pe chat cu cei de la secureserver.net si am vazut ca avea aceiasi interfata de help ca Wild West. Probabil erau firme-surori. Iarasi email. Mi-au spus ca trebuie sa-i contactez pe cei de la help de la Worpress. Dupa o saptamina, timp in care numele de domeniu era deblocat (deci putea sa fie supus unei cereri de relocare!) am reusit sa-l transfer. Atunci am putut sa compar serviciile Bluehost cu altele din acelasi domeniu de activitate. Respectul meu a crescut si mai mult.

In acel moment mi-am dat seama ca ar trebui sa va spun si voua de acest serviciu. M-am dus pe site-ul Bluehost si am devenit afiliat. De aceea daca doriti sa va faceti un cont la Bluhost va recomand sa porniti de la acest link sau de la banner-ul de la inceputul articolului.

Nu voi incepe sa descriu oferta Bluhost. Aveti ochi sa vedeti pe site-ul lor si minte ca sa judecati. O sa va dati seama imediat ca preturile sint foarte bune comparativ cu oferta. Daca nu altceva, eu sint extrem de multumit ca nu trebuie sa-mi fac probleme cu spatiu de hosting si cu transferul de fisiere (ambele sint nelimitate).

Cind veti porni sa cautati un hosting pentru blogul sau site-ul vostru (am uitat sa spun, au gratuit si platforma de comert electronic, deci iti poti face si un magazin virtual!), nu uitati sa treceti pe la Bluehost. Pornind de la link-ul meu 🙂

 Precizare importanta!
Acest articol contine linkuri de promovare si linkuri de afiliat.

Comentarii

comments

Standard