Carti, filme si evenimente, Filme documentare, Finante personale

Impresii post-vizionare: ISTORIA INVENTIILOR – BANII

, Un comentariu

Am asteptat cu interes sa vad documentarul pe care vi l-am anuntat intr-un articol anterior. Poate din aceasta cauza (sperante prea mari) impresia finala a fost de dezamagire.

Sint un pasionat al documentarelor. Marea majoritate a timpului pe care mi-l petrec in fata televizorului il dedic canalelor din grupul Discovery. M-am obisnuit cu stilul lor, cu calitatea indubitabila a informatiei, cu prezentarea deosebita. Desigur, nu toate sint exceptionale, dar redactorii reusesc sa aleaga materiale de calitate.

ISTORIA INVENTIILOR nu este un serial de top. Probabil nici nu se doreste. Este mai degraba dedicat elevilor si s-ar incadra mai bine la The Learning Channel.

Daca privesti din acest unghi de vedere, documentarul este bine facut. Episodul despre bani reuseste sa surprinda esentele, atingind principalele etape de evolutie istorica a banilor, de la folosirea metalelor pretioase, la monede, bani de hirtie, „bani de plastic” (carti de credit si debit) pina la ultimul tip de instrument de plata (plata prin telefon celular, atit de populara in Japonia). Fara a intra in detalii care sa te confuzioneze, documentarul reuseste sa fie grafic, prezentind relativ alert traseul modalitatilor de plata de-a lungul timpului.

Un documentar recomandat elevilor sau celor care nu sint pasionati de acest domeniu.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Impresii post-vizionare: ISTORIA INVENTIILOR – BANII

  1. Ovidiu Miron zice:

    Discovery este o varianta extraordinara pentru cei care decid sa isi petreaca timpul in fata televizorului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.