Carti, filme si evenimente, Filme documentare

Secretul din Legea Atractiei

, , 52 comentarii

Titlul original: The Secret
Titlu: Secretul
Data lansarii: 2007

Scenariul: Ronda Byrne, Hayley Byrne
Regia: Drew Heriot, Sean Byrne

Detalii in limba engleza: IMDB

Rezultate relevante Google

De vinzare la: Amazon

Filmul The Secret (Secretul) este unul din acele documentare pe care ori il iubesti la nebunie, ori il respingi cu vehementa. De-a lungul timpului am intilnit reactii din tot acest spectru, pentru ca am recomandat la foarte multa lume acest film.

Filmul are la baza Legea atractiei, pe care am dezbatut-o pe larg intr-un alt articol in doua parti. Nu voi reveni asupra ei ci voi incerca sa vad ce aduce nou acest film fata de cartile scrise pe subiectul in cauza, multe dintre ele de cei care participa la film.

  • in primul rind, succesul este determinat de faptul ca … este un film. E mai usor sa-ti petreci o ora si jumatate in fata televizorului decit sa citesti o carte. Penetrarea „la mase” e mult mai mare.
  • insasi prezentarea ca „secret” , transmis de-a lungul generatiilor, de cunoscatori, in cercuri restrinse etc. este o buna metoda de a-ti stirni interesul
  • este montat in ritm alert, in stil hollywoodian
  • nu te plictisesti: vezi interviuri cu persoane diferite, de la filozofi, psihologi la fizicieni
  • gasesti multe „povesti adevarate”, din viata celor prezenti in film
  • teoria (legea atractiei) este ingemanata cu exemple practice de genul „fa asa pentru a obtine rezultatele dorite”

Multi resping filmul pentru naivitatea abordarii, pentru personajele exotice prezente („ce cauta un medium, ce are paranormalul cu dezvoltarea personala?”), pentru atacul asupra religiei (vezi episodul cu „Dumnezeu nu are nici un plan pentru tine, tu iti decizi viata….”), pentru aerul de new age al abordarii, pentru…

Cunosc persoane care vad filmul regulat, cam o data pe luna, sau cind le vine. Cunosc persoane care resping cu cinism acest documentar. Nu trebuie sa-i luati in seama. Vedeti filmul pentru a va face o parere.

Care e parerea voastra?

Comentarii

comments

Standard

52 de gânduri despre „Secretul din Legea Atractiei

  1. Jules Verne zice:

    Un film pe care l-am urmarit nu o data, nu de doua ori, ci il urmaresc din cind in cind, exact cum mergeau pe vremuri crestinii la biserica in fiecare duminica, sa nu uite de lucrurile importante.

  2. George Breban zice:

    Mesaj catre cei ce inca nu au vazut filmul:

    Nu are rost sa va pierdeti o ora jumate din viata vizionand ceva care va poate schimba intre o zi si 100 de ani de viatza… eu cred ca ii mult mai util sa pierzi cate o jumate de ora in fiecare zi, uitandu-te la crimele de la ora 5… pana la urma si asta te face sa vezi viata altfel, nu? 😀 Daca l-ai vedea si tu, unde ar mai fi „secretul”? 🙂 Si in plus, chiar te intereseaza pe tine sa auzi niste filosofi, fizicieni, sau orice om care a studiat legea atractiei vorbind despre asa ceva, sau despre fizica cuantica? E treaba lor pana la urma, nu? :))

    Mesaj pentru toti ce au vazut filmul:

    Chiar functioneaza, si pot sa spun ca exemplul celui ce vizualizeaza locul de parcare liber, i-l folosesc zilnic! Si eu fac parte din categoria celor ce vizioneaza filmul regulat. 😀
    Si acum ca tot veni vorba, ma voi aseza comod in fotoliu ca sa imi reincarc bateriile si sa gasesc motivatia necesara pt a pune in practica noile idei. 🙂

  3. dragosh zice:

    si mie mi-a placut. l-am vazut de 2-3 ori, ultima oara cu pause/play ca sa imi notez citatele acelea dintre parti. mi-am luat o piatra a recunostintei dar inca nu mi-am facut vision board.
    mi-a „picat bine” pentru ca era ceea ce vroiam sa aud. si ma simt motivat, din ce in ce mai motivat.

    PS: coincidenta sau nu, dupa ce am vazut filmul, la cateva zile am ajuns pe acest blog care mi-a picat si el tare bine 😀

  4. ali zice:

    Eu am vazut filmul dupa ce aplicasem principiile din el. Le-am descoperit fara sa-mi dau seama iar filmul a facut doar sa imi aseze intr-o forma mai clara ceea ce gandeam.
    Si eu l-am dat mai departe si am primit reactii ca cele descrise mai sus. Fara sa incerc o impartire a tipurilor de oameni pot spune ca si oamenii carora le-a placut filmul sunt cei pe care ii apreciez.
    Sunt convinsa ca marea majoritate a celor care citesc acest blog fac parte din grupul celor care apreciaza filmul.

  5. godefroy zice:

    ali a scris exact ce vroiam si eu sa scriu
    in plus, facand cercetare asupra personajelor care apar in film am ajuns si la esther hicks & husband care au publicat „Abraham teachings”…acolo se deschide o alta poarta, la fel de mare si frumoasa ca cea deschisa de acest film

  6. GubyIQ zice:

    eu am vazut filmul, plus vreo doua emisiuni facute de oprah pe tema lui, unde a avut invitati pe cei din film. parca mi-au placut mai mult emisiunile…desi inteleg necesitatea partii comerciale din perspectiva producatorului, mie, ca telespectator, nu mi-a placut.

  7. DelAVT zice:

    Am vizionat acest film pt prima data acum cateva luni si am pus in practica secretul. Chiar a functionat.

  8. Alecu Russo zice:

    Am citit Secretul. Cum pot sa fac rost de film? Am descoperit Milionarul mioritic, Empower si multe alte resurse de dezvoltare personala. Vizualizarea nu este punctul meu forte, am cateva ancore „negative”. Nu reusesc sa trec de la teorie la practica!?!

  9. Imi permit sa fac o recomandare celor carora le-a placut filmul: o serie de interviuri cu protagonistii „Secretului” in limba engleza. Eu mi le-am salvat pe un CD, pe unele dintre ele le ascult regulat. In interviuri sunt dezbatute si cateva chestiuni neacoperite in film si alte lucruri menite sa il puna in lumina.

    http://www.themastersofthesecret.com/

    Din pacate cursul nu este disponibil oricand, exista perioade de inscriere iar in intervalul dintre ele s-ar putea ca inregistrarea sa nu fie posibila…

  10. tp2t zice:

    Pt. Alecu Russo:

    Ce se intampla daca vrei sa-mi spui cum arata usa ta de la intrare in casa?

    Probabil ca-ti aduci in minte imaginea usii si incepi sa mi-o descrii in detaliu, incepand probabil de la culoare, continuand cu materialul din care e realizata, tipul yalei si incuietorilor etc.

    Felicitari! Tocmai AI VIZUALIZAT!
    La fel poti face cu ORICE!

    La inceput s-ar putea ca imaginile sa nu fie atat de clare pe cat iti doresti, dar, prin exercitii repetate, vei atinge nivelul pe care ti-l doresti 🙂

    PS: De peste jumatate de an nu mai am probleme cu parcarea in Bucuresti, in special cand merg la Mall 😉

    Buy this file:3177968

  11. corina zice:

    am vazut filmul……este extraordinar….ce poti face tu cu tine , prin intermediul mintii tale;

    Am inceput experimente pe acesta tema- ma chinuiam sa scad in greutate, vreo 5 kg si nu reuseam deloc( nu pot sa traiesc cu 2 mere si un baton slim pe zi), am luat pastile …DEGEABA….atunci am hotarat sa vizualizez zilnic niste poze in care imi placea cum aratam, (ba mi-am tapetat si peretii de acasa cu aceate poze…) si in care aveam greutatea ideala pt. mine…….

    CEEA CE NU AM REUSIT CU ATATEA METODE( PASTILE, DIETE. ETC)….AM REUSIT IN DOAR 2 SAPTAMANI..CU VIZUALIZAREA….DECI CU LEGEA ATRACTIEI…….A CEEA CE-MI DORESC…..
    DECI FUNCTIONEAZA..SI AM DECIS SA CONTINUI SA IMI IMBUNATATESC VIATA SUB TOATE ASPECTELE EI…..
    O ZI FRUMOASA TUTUROR SI SA NE FIE DIN CE IN CE MAI BINE……

  12. Pingback: Voluntariatul in Romania : Succes Dublu

  13. Pingback: Legea atractiei si finantele personale : Empower.ro | making the next step

  14. Pingback: Legea atractiei si finantele personale | Milionarul Mioritic ®

  15. Pingback: Documentar: Surse de venit rezistente la criza | Milionarul Mioritic ®

  16. Pingback: Recenzie: Atrage banii in viata ta | Milionarul Mioritic ®

  17. Concediaza-ti seful! zice:

    just for your info:

    Wallace D. Wattles este cel care in 1903 (cu 3 ani inainte de Atkinson, cu 30 de ani inainte de Napoleon Hill si cu peste 100 de ani inainte de The Secret) a publicat cartea The Science of Getting Rich, carte care a stat la baza intregii miscari New Thought (atkinson, haanel, hill si multi altii) si a The Secret

    citeste aceasta carte si vei intelege mult mai bine Legea Atractiei

    succes 🙂

  18. Mihai zice:

    Salut,
    Daca cineva vrea sa vizioneze filmul il poate gasi pe pagina de internet „http://www.ghinionist.ro/Documentare.php” si alte câteva documentare interesante. Have fun!

  19. marius rich man :) zice:

    salut. numele meu este marius si m apasioneaza si pe mine mai mult decat trebuie legea atractiei-secretul. as dori sa schimb idei si sa vorbesc vrute si nevrute despre aceasta cu alte persoane care cunoasc si aplica secretul. id meu de msg este: prutmar654321 @yahoo.com. o zi buna

  20. ciucaxz zice:

    salut la toata lumea… cine stie cum se numeste melodia care incepe in film pe la 1:25:00 😀 este foarte motivatoare… cine are cunostinta pls post 😀 si dupa parerea mea nu este indeajuns sa gandesti ce vrei … trebuie sa simti si sa te simti bine vrand acel lucru .

  21. Pingback: Cati bani vrei sa faci?

  22. Pingback: Citi bani vrei sa faci? | Milionarul Mioritic ®

  23. doar cu legea atractiei nu se rezolva problema…
    Mi se pare f importanta virsta pt calculul greutatii – una e sa ai 16 ani si alta 36 ani…Obsesia slabitului se trateaza la psihoterapie…Greutatea se calculeaza in fct de virsta:
    http://www.muccelmic.com/calculator_greutate_ideala_adulti.php
    http://dieta.romedic.ro/diete/Formule_de_calcul_al_greutatii_ideale_0708.html
    http://formaoptima.ro/greutatea_ideala

    1. ai chiar nevoie sa slabesti – sau e vb de stima de sine scazuta sau o alta problema psihologica ?
    2. daca ai nevoie sa slabesti – gaseste Cauza Psihologica a problemelor tale fizice (maninci cind esti stresata, ai o tulb de alimentatie etc) – lista psihoterapeutilor din Romania te-ar putea ajuta sa gasesti un terapeut http://www.psihoterapie.ro

  24. www.strangebani.ro zice:

    interesant film l-am vazut si acuma dupa ce am citit articolul mi-am dat seama ca trebuie sa-l revad …si sa imi fac un obicei de al vedea macar odata pe luna

  25. Pingback: Bob Proctor sau un exemplu despre cum sa devii bogat | Milionarul Mioritic ®

  26. Ileana zice:

    Excelent filmul,foarte adevarat,si eu ilvad regulat…semn ca mai am inca de invatat cum sa folosesc legea atractiei..

  27. Baby zice:

    Am ajuns pe site-ul asta intr-o perioada in care totul imi merge prost, mai bine zis intr-o seara dupa cateva ore bune de plans, sunt foarte pesimista si nu mai vad partea buna a lucrurilor, nu mai reusesc sa gasesc nici macar speranta. Din ce am citit, am vazut ca sunt persoane care au reusit sa foloseasca toata treaba cu legea atractiei, dar ce faci atunci cand ceea ce ai nevoie nu este ceva material? poti schimba ceva atunci cand problema este sanatatea unei persoane, pentru ca asta ma roade acum, si nu pot sa ma gandesc ca va fi bine? cum ar trebui sa fac asta..daca este cineva care imi poate da un sfat nu celebrul „o sa fie bine” as aprecia enorm.
    Inca stau sa ma gandesc daca sa dau send mesajului, imi este rusine ca eu, o persoana puternica si increzatoare cer ajtutor,in acest mod, dar poate nu a fost doar o coincidenta faptul ca exact acum am nimerit aici.. so..help me

  28. Luca Dezmir zice:

    iti recomand sa vezi „The Secret”, sunt sigur ca acolo vei gasi cel putin o parte din raspunsurile la intrebarile tale…
    de asemenea, e bine sa vezi si filmul „You can heal yourself” care, probabil, este si mai potrivit pentru situatia ta.
    le gasesti pe amandoua pe internet.

  29. 100 Ro zice:

    Ma bucur sa mai aud persoane la care chiar a functionat legea atractiei.Si ma mira faptul celor care resping acest adevar.Chiar daca nu ar fi asa,ce aveti de pierdut daca sunteti optimisti,si eliminati gandurile rele si negative din viata voastra?Ce rau faceti astfel?Pierdeti bani?Pierdeti timp? Cu siguranta NU!

  30. george213 zice:

    Raspuns pentru Baby. Din ce ai scris tu deduc ca 1- esti femeie, si ma voi adresa la feminin, si doi ca ai fost descoperita cu o boala, crezi tu ,greu de tratat.
    Deci,ai fost sanatoasa pina de curind,cind ai aflat ca suferi de ceva grav,si te-ai speriat.Eu sufar din prima zi in care m-am nascut de luxatie congenitala bilaterala de sold.Apoi,pe masura ce am crescut,s-a transformat in coxartroza bilaterala (adica se macina capul femural din cauza miscarii si mersului). Nu a trecut nici o zi pe linga mine,nici un ceas si nici o clipa sa nu simt dureri groaznice.De aceea urasc mersul pe jos si cine l-a inventat.Nu am vazut filmul,dar din experienta mea personala,si din comentariile citite,spun ca este ADEVARAT. Esti ceea ce vrei cu adevarat sa fii,esti ceea ce gindesti.Acum, la 41 de ani, muncesc ca tubulator naval,intr-un santier naval din America,linga New Orleans.Ma misc la fel ca toti ceilalti,merg la fel ca toti ceilalti(chiar daca schiopatez),car teava cu spatele,din dorinta de a fi mai bun,si intr-o zi i-mi voi realiza toate visele.Dar nu voi ajunge niciodara in scaunul cu rotile asa cum m-i s-a spus de medici.
    CONCLUZIE Sa faci intotdeauna in contra afirmatiilor impotriva ta,si sa nu renunti niciodata la a te gindi ca vindecarea este posibila,chiar daca altii zic ca nu. Chiar daca ai dureri sa nu renunti niciodata la ideea ca te vindeci.SUCCES

  31. Tibi zice:

    Da ,ciudat ca unii au o reactie atat de vehement negativa la acest film ,eu unul il vad ca un documentar foarte reusit ,si un film care imi da definitii la ce traiesc si aplic in viata …aplicam multe din principiile acelea … doar c-o faceam instinctiv ori „dupa ureche”

    Si da! Il vizionez de fiecare data cand am timp!Imi da o stare de spirit aparte si ma incanta teribil povestea acelui om care desi paralizat ajunge sa duca o viata normala chiar daca toate sansele ii sunt potrivnice..epic..

  32. Cel mai mult imi place ca vizionarea filmului e dovada ca Legea Atractiei functioneaza. La un moment dat, cam dupa jumatatea lui, unul dintre cei care vorbesc spun ca prin Legea Atractiei am atras sa vedem filmul asta. Si e adevarat. Pana sa-l vad pentru prima oara, acum vreo 3 ani, ma documentam in legatura cu gandirea pozitiva, autosugestie si alte metode de dezvoltare personala, citeam carti ale lui Dale Carnegie si eram in cautare de mai mult. Cand din film am aflat ca eu am atras in viata mea pana si faptul ca vizionez filmul mi-am dat seama ca totul se leaga.

  33. stanescu viorel zice:

    Sînt un român,ce munceste de 4ani în spania.Acum 2s?pt?mîni am g?sit pe net SECRETUL deRHONDA BYRNE.Am citit cartea de vreo 4 ori.Altceva vreau s? spun.Am mers la un centru foto s?-mi fac o fotografie mai artistic?,la care fotograful mi-a spus c? e cadou din partea lui fiind vorba doar de plata a 10 euro.Plec si merg direct la o libr?rie hot?rît s?-i fac si eu uncadou. Vînz?toare îmi propune s? devin pe loc socio la clubul libr?riei drept pentru care,pl?tesc cartea de la 24 euro ,cu 11,50euro,dup? numai 2s?pt?mîni!!!!!.M? întreb,ce se va mai întîmpla în via?a mea în viitor!!!!! FR?ILOR,CREDE?IM? FUNC?IONEAZ?!!!! V? s?rut cu dragoste pe toiiiiiii!

  34. Lumi zice:

    Hm,
    Si eu ma aflu intr-un moment delicat al vietii, parca m-as afla la o rascruce de drumuri, am o multime de probleme (sanatate, familie, cariera, bani), tocmai am ajuns si eu in contact cu diversele informatii mai sus mentionate. De regula sunt o optimista (de cand mi-a picat in mana o carte de psihologie aplicata si am invatat ca trebuie sa faci autosugestie pentru rezolvarea diverselor probleme, sa-ti programezi viata …), sunt curioasa ce va urma si cum se vor rezolva problemele cu care ma confrunt. Oricum, a devenit un gest reflex datorita autosugestiei facute cu multi ani in urma, sa stiu sau sa simt cumva ca va fi bine, orice s-ar intampla. Nu pot explica asta.

  35. Alice zice:

    Buna ziua tuturor!!:)
    Intotdeauna am fost o persoana optimista si am anumite prietene care ma invidiaza pt ca nu inteleg cum reusesc sa fiu aproape mereu cu zambetul pe buze!:)
    Am obtinut The Secret cumparandu-l dintr-un supermarket din Italia(unde locuiesc si sunt inscrisa la facultate).M-a entuziasmat din prima clipa si am incercat sa il pun in practica imediat dar mi-am dat seama ca ma blochez singura..in ce fel:cum nu reusesc sa ma mentin cu finantele,am decis sa ma prostituez!(…) suna ingrozitor,stiu, dar mi-am facut-o cu mana mea,desi as fi putut sa lucrez la un restaurant si sa castig 800euro pe luna,am preferat sa ii castig mai repede dat fiind faptul ca am o multime de cheltuieli(chiria,cartile foarte scumpe,cell,netul,etc).
    Problema mea este ca nu inteleg in care parte se afla telul meu-inca nu am inteles (despre mine)care drum sa aleg, dat fiind faptul ca totusi momentan trebuie sa imi mentin „profesia” ca sa pot invata,sa imi pot permite lectiile de pian care le iau,sa imi ajut mama..Ma simt impartita intr-o mie de bucatele,fiecare bucatica avand telul ei:ba vreau sa devin o faimoasa pianista,ba vreau sa devin o f buna traducatoare(vreau sa invat chineza dupa ce termin fac),ba sa fiu cea mai bine platita escort din regiune,ba sa scriu „cartea vietii mele”,etc..:(
    As dori va rog un sfat pt a intelege in ce mod sa imi caut/gasesc telul meu,cum fac sa stiu ca „asta” vreau sa fac?
    Sperand ca nu ma veti judeca prea aspru,astept cu nerabdare un raspuns!!
    PS.Cred in Secret si stiu ca o sa reusesc(pana la urma) 🙂

  36. Rares zice:

    Alice,cred ca nu ai inteles un amanunt….ceea ce inveti in carte..sau in film…dupa caz…este ca esti poti sa fi ceea ce vrei tu sa fi…poti sa ai ceea ce vrei tu sa ai…acum ..depinde de tine ceea ce vrei…unde vrei sa ajungi…intelegi?daca aplici constient legea atractiei doar o sa gasesti drumul cel mai scurt la ceea ce vrei sa devi…asta nu inseamna ca o sa iti placa…la fel cum nu iti place cand atragi o restanta in sesiune.Ceea ce o sa fac in viata..fie translator..fie escorta trebuie sa fie doar alegerea ta….nu o poti intreba nici pe bunica ta(care dealtfel nu cred ca stie ce e aia escorta)si nici pe mine.Sti..ca in reclama de la Beck`s”Cheia e la tine”.Astept o parere la ceea ce am spus…

  37. Alice zice:

    Draga Rares,
    problema mea este ca nu stiu realmente ceea ce vreau sa fac..nu stiu care e pasiunea mea adevarata..probabil o sa ajung sa le incerc pe toate, pana o sa imi dau seama singura..trebuie doar sa imi gasesc telul!nu pot sa ma gandesc „vreau sa ajung pe Luna” si odata ajunsa sa nu-mi placa,intelegi ce vreau sa spun?
    Cheia intr-adevar e la mine,sper doar sa o gasesc cat mai repede :)In momentul de fata imi doresc sa descopar ce anume vreau sa obtin!stiu cum,dar nu stiu ce!Incredibil!!
    Merci de raspuns 🙂

  38. hardlife zice:

    Filmul asta e ca un fel de mers la biserica,mergi te rogi la doamne doamne sa iti dea ceva te impartasesti si te simti plin de incredere simti ca poti avea orice doresti,din experienta mea cu biserica de fiecare data cand mergeam la biserica si eram impacat cu mine insumi aveam incredere in mine ca pot face orice si miam dorit foarte tare unele lucruri si unele chiar sau intamplat.problema este ca:
    de vreo 3 ani am pierdut total increderea in tot si toti de la prea multe lovituri chiar am vrut sa ma sinucid nu mai suportam parca nimanui nu ii pasa de mine,nu mai am de munca,bani nici atat norocul sa dus de tot,prietena (viata mea) este plecata si nu stiu daca mai poate sa se intoarca,de acum voi incerca sa aplic legea atractiei sa vad ce a iesi.
    Nostim este ca biserica parca ar folosi LEGEA ATRACTIEI ce parere aveti???bafta si urati-mi noroc

  39. Mihai Robert zice:

    „The Secret” este un film documentar despre legea atractiei si manifestarea intentiilor noastre.

    Ideea de baza a acestuia este ca în principal atragem în viata noastra ce gândim si simtim. Ne manifestam ca niste magneti vii, atragând oamenii, întâmplarile si împrejurarile care se armonizeaza cu gândurile noastre dominante.

    De aceea este foarte important sa ne controlam gândurile.

  40. Gabriel zice:

    Sunt un tip realist. Nu cad in plasa prea usor. Cand am vazut filmul, mi s-a parut –interesant. De ce? Toti „expertii” din film sunt (pe putin spus) dubiosi… mai putin profesorii universitari (ei sunt deobicei aceia care se bazeaza pe !STUDII STIINTIFICE! pentru a demonstra orice adevar).Am facut un mic ‘research’ si am aflat ca de fapt acei profesori ar fi spus un lucru, dupa care documentaristii au editat si facut sa para altceva. Mesajul din film este de asemenea criticat de dr. psihologi (R.Wiseman, etc) in cartile lor pentru ca face exact !opusul!, mintea umana fiind „bulversata” de genul de sugestii „nu MAI FI SUPARAT” sau „nu TE GANDI LA UN ELEFANT ROZ”.
    As fi vrut din tot sufletul sa fi fost adevarat, dar daca „Secretul” ar fi functionat.. din atatia ani de „practica”, pana acum eram vedeta porno. 😀

  41. Ion zice:

    Daca era studiata pshihologia mai amanuntit, ai fi descoperit ca expresiile cu negatii intaresc sugestia.
    De aceea ” NU mai fi suparat” sau „NU te gandi la un elefant roz” are efectul contrar, de concentrarea atentiei pe actiune.
    De aceea, un exemplu des intalnit este conditionarea copiilor.
    Ai grija sa nu te impiedici, nu te urca pe gardul ala, nu o necaji pe sora ta mai mica, etc ordona copiilor sa faca exact contrariul .

  42. catalin zice:

    vb serios omule ?? chiar sunt curios ce faci tu acum si cum o duci ca eu unul nu cred asa ceva……salutari si mult succes in continuare

  43. Pingback: Recenzie: Atrage banii in viata ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.