In atentia mea

Cc: Puterea cash flow-ului

, 6 comentarii

Acest articol a aparut ca si guest post in portalul empower.ro

Am mai scris despre blogul de finante personale Get Rich Slowly intr-un articol din Milionarul Mioritic.

Blogul lui J. D. Roth mi-a facut o impresie placut din prima, cum de altfel trebuie sa fi fost si cu cei aproape 50.000 de abonati ai sai. Plin de articole de valoare, un design placut, functionalitate buna, in general un blog usor de urmarit.

Revin la aceasta dragoste veche (este unul dintre primele bloguri pe care am inceput sa le urmaresc zilnic) pentru a va semnala un articol despre cash flow. Fluxul de bani cum ar spune romanul.

Termenul de cash flow este un foarte indragit in lumea finantelor in general si al finantelor personale in special. Este un fel de star, pentru ca il vezi citat de specialisti si nespecialisti deopotriva. A fost folosit de Robert Kiyosaki in cartile sale, unde a fost explicat prin imagini grafice sugestive (va recomand ca lectura de inceput Tata bogat, tata sarac), o carte de baza care ar trebui citita de toata lumea.

In esenta fluxul de bani sau de monetar trebuie urmarit atent, fie ca e vorba de banii tai sau ai familiei tale, fie ca se refera la activitatea financiara a unei firme multinationale. Pentru a prospera financiar, cash flow-ul trebuie sa fie pozitiv. Mai simplu spus, sa intre mai multi bani decat se cheltuie.

Pare stupid, dar aceasta este legea fundamentala a bogatiei. Atat timp cat veniturile tale depasesc cheltuielile tale, luna de luna, esti condamnat sa te imbogatesti. Multa lume stie (sau banuieste) acest lucru, insa putini il aplica. Despre acest subiect in alt articol.

Pana atunci va invit sa cititi The Power of Cash Flow.

Comentarii

comments

Standard

6 gânduri despre „Cc: Puterea cash flow-ului

  1. George Breban zice:

    „Pare stupid, dar aceasta este legea fundamentala a bogatiei. Atat timp cat veniturile tale depasesc cheltuielile tale, luna de luna, esti condamnat sa te imbogatesti. Multa lume stie (sau banuieste) acest lucru, insa putini il aplica.”

    :)) M-a amuzat foarte tare aceasta logica si oarecum banala constatare 😀 Imi place interpretarea!

    Da… este foarte logic ca atunci cand esti „pe +”, ai tendinta de a te imbogatii, pentru ca efectiv acumulezi. Pui ban peste ban si ajungi la o suma stabilita ulterior.

    Ceea ce s-a intamplat in faza de economisire este important, insa ceea ce faci cu acea suma acumulata este si mai important, iar alternativele ar fi doar doua: 1) ii cheltui, pentru ca tentatia este mare. (Acum ca tot ai bani, de ce sa nu iti schimbi masina?)
    2) ii inmultesti

    Despre asta este vorba in acel abecedar financiar despre care se vorbeste mai sus „Tata bogat, tata sarac” Enjoy! 😉

  2. Ovidiu Miron zice:

    E un adevar dureros. Putini aplica si pentu ca nu au fost invatati ca e bine sa aplice asa ceva.

  3. Jules Verne zice:

    Chestia cu cheltuielile care depasesc veniturile e tragica…si duce la o viatza de ca.at pina la urma, nefericire, certuri, divortzuri, etc. Din pacate, marea majoritate asa traieste in ziua de azi, lumea nu stie sa-si faca un calcul simplu, sa vada daca e pe plus sau minus si nici nu le pasa.

  4. George Breban zice:

    @Jules Verne

    Problema in sine se cheama ignoranta. Din nefericire asa e,rezultatele sunt cele enumerate de tine mai sus.

  5. nadia zice:

    nu demult am facut si eu cunostinta cu Cash-flow-ul si mi-am dat seama ca este un lucru necesar in fiecare familie,copii trebuie de mici sa intre in esenta jocului…Multumim Kiyosaki!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.