Investitii imobiliare

Manevra in stil Patriciu

, 10 comentarii

Din ciclu: Nu iese fum fara foc si va las pe voi sa completati cu alte citate asemanatoare…

Actul I:

Iata ce declara Dinu Patriciu acum doua luni:

„Piata imobiliara cade in fiecare zi pe nesimtite si nimeni nu recunoaste asta. Eu nu am nici un interes in acest sens, nu ma intereseaza sa investesc in piata imobiliara. Densitatea medie a oraselor din Romania este de trei ori mai mica fata de densitatea medie a marilor orase din Europa: 100 de locuitori la hectar fata de 300 de locuitori la hectar cat au celelalte orase din Europa. Nu e normal ca pretul locuintelor sa creasca in aceste conditii si sa fie asemanatoare cu preturile locuintelor din afara”

Actul II:

S-a anunta lansarea unui proiect imobiliar in valoare de 300 de milioane de dolari in care familia Patriciu este partener cu Rompetrol si Immorent (societate componenta a Erste Group). Proiectul va contine 50.000 mp de birouri clasa A si 100.000 mp locuinte. Ansamblu va gazdui un turn de 110,7 metri inaltime in care va fi, probabil, noul sediu Rompetrol. Se organizeaza un concurs international cu 8 firme de arhitectura din Europa si SUA pentru proiect.

Concluzia:

NICIODATA sa nu aveti impresia ca declaratiile de presa „nevinovate”, venite pe nepusa masa sint o dorinta de a informa marele public. Intotdeauna in spatele lor se gasesc interese.

De aceea ma intreb ce interes a avut Mugur Isarescu cind a declarat luna trecuta ca preturile din imobiliare sint „umflate”…

sursa info si imagine: wall-street.ro

Comentarii

comments

Standard

10 gânduri despre „Manevra in stil Patriciu

  1. dragosh zice:

    pai a fost destul de logic ce a facut. a spus ca piata trebuie sa scada ca sa ii sperie pe „cei mici” pentru ca apoi sa cumpere el teren si sa faca ce a zis ca face.

  2. ALI zice:

    era foarte clar ca are un interes sa spuna despre piata imobiliara ca va cadea, asteptam sa vad in ce va invesi si uiyte, am afllat.
    pe de alta parte e posbil si sa aiba dreptate, am citit in Ziarul Financiar ca au inceput sa scada pretul locuintelor vechi. Oare mai e o afacere sa investesti acum intr-o locuinta?

  3. nu cred ca se pune problema falimentului. metro e parte a unui grup international foarte mare. in plus, metro romania a avut o cifra de afaceri de 1.6 miliarde de euro anul trecut

    aici sint alte tipuri de interese. cineva vrea sa transmita un mesaj lui metro. prima data i-a spus direct, a doua oara a instrumentat un proces. asteptam cu interes episodul trei. daca nu mai apare nici un episod, inseamna ca metro a inteles mesajul si s-a conformat, indiferent ce inseamna asta 🙂

  4. Ovidiu Miron zice:

    E o diversiune clara….si ieftina. Le va fi tot mai greu unor astfel de oameni sa aiba parte de credibilitate.

    Preturile sunt mult prea mari pentru niste locuinte atat de vechi. Dar una e una…si alta e alta 🙂 .

  5. tp2t zice:

    Pe o piata imobiliara in cadere nu mai merg strategiile de pana acum.

    Dar se prefigureaza zile frumoase pentru cei ce cumpara pentru a inchiria … 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.