In atentia mea

Yahoo sau FeedBurner te lucreaza pe la spate?

, 10 comentarii

Cuprinsul seriei Adware - reclama nesolicitata

  1. Yahoo sau FeedBurner te lucreaza pe la spate?
  2. Ce-a fost de fapt… si cum am rezolvat problema
  3. Poate chiar am o problema… va rog sa ma ajutati

Acum o luna, cind imi configuram serviciu de RSS, mi-am pus in myYahoo feed-ul de la Milionarul Mioritic. Am vrut sa verific modul vizual in care se reflecta setarile mele de la FeedBurner, serviciul care centralizeaza RSS-ul meu.

Ieri, accesind blogul de la myYahoo, am observat ca browserul meu (sint fan Firefox) imi blocheaza un pop-up window si zice ca Milionarul Mioritic vrea sa deschida aceasta fereastra. „Na”, am zis, „ma ataca virusii imperialisti!” Am instruit browserul sa permita deschiderea de ferestre si a aparut… un site de anunturi matrimoniale. Am inceput sa fac verificari.

Am deschis blogul direct. Nici un pop-up. L-am deschis din nou de la Yahoo: alt pop-up cu reclama. Pina la urma am vazut ca link-ul de la care se deschide blogul si ulterior pop-up-ul este generat de FeedBurner, dar din interiorul ferestrei ce apartine de myYahoo.

M-am suparat. Pina acum nu au folosit aceasta metoda sau nu am observat-o eu. Ce ma deranjeaza este ca eu personal nu primesc nici un cent din aceasta reclama, introdusa pe usa din dos de FeedBurner. E adevarat, serviciul sau de RSS si livrare prin email a continutului este foarte bun, dar modul in care a ales sa-si disemineze reclamele a devenit, pentru mine, cam prea intruziv.

Va rog sa-mi spuneti parerea voastra despre aceasta situatie, daca va deranjeaza reclama care face pop-up. De asemenea, cei care mai au bloguri sa-mi spuneti daca ati observat ceva similar si ce intentionati sa faceti in legatura cu acest lucru.

Comentarii

comments

Standard

10 gânduri despre „Yahoo sau FeedBurner te lucreaza pe la spate?

  1. Jules Verne zice:

    Intrebarea mea este, serviciul acela ,care-ti aduce pop-up-uri ,este gratuit? Ca daca este gratuit, normal ca isi scot si ei profitul de undeva.

  2. godefroy zice:

    mi-am configurat si eu feedburnerul meu de curiozitate

    dar mai inainte, am bagat feed-ul chior in myYahoo si mi-a deschis siteul fara popup-uri.

    pe urma, am bagat feed-ul de la feedburner in myYahoo si mi l-a deschis din nou fara popup-uri.

    am tot facut tot felul de setari, am activat niste servicii (pe care le-am vazut si la tine) si tot fara popup-uri mi-l deschide

    si eu folosesc firefox ca main browser
    de asemenea, la setarile de popup din firefox nu am nici o permisiune pentru vreun site….chiar sunt curioasa, cum ti-ai configurat feedburnerul tau, poate daca avem aceleasi setari, o sa avem si aceleasi rezultate?

  3. Luca zice:

    @ Jules Verne
    @ Schwartz Iosif
    @Feri

    sint de acord ca trebuie sa faca si ei bani…
    dar va deranjeaza pop-up-ul?

    @ godefroy
    are atit de multe setari feedburnerul incit mi-ar trebui un post sa ti le spun pe toate 🙂
    dar ai dreptate, o sa incerc sa ma joc cu setarile sa vad daca se poate scoate pop-up-ul

  4. Feri zice:

    Eu folosesc Firefox cu addonuri care imi blocheaza toate reclamele, fie ele embedded pe site, bannere , pop-ups etc.
    Incearca add block plus si grease monkey, ca addonuri.
    Cel din urma este foarte puternic, blocheaza orice fel de script pe o pagina pana nu il autorizezi manual (poate fi enervant, dar daca stii ce faci e extrem de bun).

  5. Lia zice:

    Am patit si eu aceeasi chestie enervanta cu pop-up-ul dar l-am deschis plecand de la blogul meu. La fel am patit ieri incercand sa trimit un comentariu. Am crezut ca nu a ajuns la destinatie si pop! up! ma gandeam ca cine stie ce setari ~!@#$ ai facut!
    Sugestia mea e sa lasi lucrurile asa cum sunt (sau nu_… si sa le scrii doamnelor si domnilor cu pricina. 🙂
    O sa imi accesez si eu blogul meu prin feed sa vad daca imi apare vreo surpriza.

  6. Keith Smith zice:

    De fapt, sa întâmplat pe blog-ul meu de asemenea. Dar eu nu ?tiu ce s? fac despre el. Sper s? pot da-mi de bi?i de sfaturi cu privire la modul de a face cu ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.