In atentia mea

WordPress 2.5 – primele impresii

Lasa un comentariu

Wordpress

WordPress 2.5 a aparut.

Noua distributie de WordPress, platforma software pentru publicare de bloguri, a fost lansata cu surle si tobe. Am citit articole despre aceasta versiune care este considerata un upgrade major, cu multe facilitati noi.

Initial am crezut ca se exagereaza. Am optat pentru upgrade pentru ca se insista pe faptul ca este o versiune mai sigura.

Prima impresie a fost pozitiva. Desi multe din facilitatile prezente le aveam prin plugin-un anterior instalate (precum podpress pentru a insera in blog fisiere media), faptul ca sint prezente in meniul editorului de text reprezinta un avantaj. Din pacate nu pot dezinstala plugin-ul respectiv pentru ca sint post-uri care au nevoie de el si mi-e greu sa iau articol cu articol la verificare.

Consola are schimbari majore. Functiile sint aceleasi (cu unele exceptii si adaugiri) dar grupate altfel. Dupa ce m-am obisnuit, am observat ca prezentarea este mai ergonomica. Impresia grafica este buna, culorile mi se par mai putin intruzive decit la vechea varianta.

Noile functii de management al comentariilor, posturilor, categoriilor si tag-urilor adauga mai mult control asupra continutului. De asemenea trebuie sa notez lipsa de probleme in upgradare, toate functionalitatile par sa se mentina. Am inteles ca s-a automatizat si upgradarea pulgin-urilor, ceea ce este un lucru bun.

In esenta cred ca cei de la WordPress sint artizanii unui progres. Personal cred ca au studiat cele mai populare plugin-uri si le-au implementat in ultima distribuitie. Ceea ce nu este un lucru rau, dimpotriva. De aceea recomand celor cu abilitati tehnice precare sa-si upgradeze distributia de WordPress, pentru ca vor avea surpriza unor noi functionalitati, fara sa fie nevoie sa configureze nimic.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.