In atentia mea

Mamica milionara versus femeia intretinuta

, , , , , , , 5 comentarii

In lumea de azi statutul femeii se schimba cu repeziciune. Presa ne bombardeaza cu exemple de femei devenite virf de lance (e limbajul presei scrise de barbati, care nu se pot detasa de simbolistica falica a succesului), femei astronaut, femei CEO, femei prim-ministru sau, mai nou, femei presedinte de republica (vezi cazul Cristinei Fernandez de Kirchner, aleasa presedinta Argentinei saptamina trecuta).

Femeile-intretinator de familie au devenit ceva obisnuit de o vreme. Explozia prezentei lor in societate a bulversat insasi repartitia statistica a numarului de divorturi si a convietuirilor in concubinaj.

Acest fapt pune sub un mare semn de intrebare motivatia femeii de a oficializa o relatie la starea civila. Se pare ca aspectul economic este preponderent. Femeile se casatoresc, multe dintre ele, pentru a avea un contract legal cu un barbat dispus sa le furnizeze siguranta financiara pentru ele si copiii lor. Dintr-o data institutia familiei, cu istoria ei multimilenara, cu conotatia speciala care i-o da biserica si societatea dispare, raminind aspectul pur tehnic al acestei aliante.

Faptul ca aceasta institutie nu este creata datorita unui impuls ancestral al speciei, ci printr-o conditionare sociala, nu reprezinta o surpriza. Barbatul e prin natura lui mai degraba poligam decit monogam, lucru speculat de unele religii care permit aceasta inclinatie (musulmanii, cultul mormon). Aceste tendinte pe care incercam sa le trecem cu vederea dar care rabufnesc din subconstient se exprima in peisajul social tot mai mult, odata cu cresterea competentei femei in domeniul finantelor personale. O femeie care se poate intretine este o femeie care are puterea de a alege.

Dincolo de atentia presei, intr-o anonimitate deseori intretinuta, vine din urma o noua categorie de femei, femeia milionar . E un pas natural de la a reusi sa-ti asiguri traiul zilnic, tie si copiilor tai, la a fi liber financiar. O libertate care iti permite paleta maxima de alegeri. Vrei sa fii casatorita? Vrei sa traiesti in concubinaj cu tatal copiilor tai? Vrei sa stai acasa si sa-ti cresti copii? Nu conteaza, libertatea financiara iti permite orice decizie.

Barbatii-milionari trebuie sa ia in seama concurenta care se iveste la orizont. Femeile sint mult mai bine inzestrate prin bagajul speciei pentru a deveni bogate. Poseda abilitati naturale de comunicare sociala, interpersonala, sint maleabile, adaptive, uneori cameleonice, calitati ce lipsesc barbatului in lupta lui pentru bogatie. Pentru ca barbatul vede drumul spre succes ca o batalie continua in care trebuie sa distruga orice obstacol (cum spune Donald Trump, trebuie sa treci prin zidul de beton…) Femeile sint mai abile, ele ocolesc obstacolele in loc sa le darime. Astfel economisesc timp si energie.

Mamica milionara este cea mai rafinata reprezentanta a acestei specii in ascensiune. Dorinta ei de a fi bogata este dublata de motivatia atavica a femelei cu pui, care face orice, pina la sacrificiul personal suprem, pentru a asigura supravietuirea progeniturilor ei. Motivatia masculina egocentrista nu va ajunge niciodata la intensitatea sentimentului de protectie materna. O mama poate fi agresiva si persuasiva totodata, in incrincenarea de a obtine ceea ce doreste.

Din pacate, marea majoritate a femeilor nu se gindesc sa porneasca pe acest drum. Rareori este o initiativa personala, de cele mai multe ori sint impinse de probleme personale (saracie, divorturi…). Ele trebuie sa lupte cu lipsa de informare, obstacolele sociale si frustrarile partenerului masculin, care se simte atacat in orgoliu propriu de aceasta provocare.

Lucrurile sint pe cale sa se schimbe. O multime de carti si resurse de pe internet invata femeile cum sa faca bani, cum sa devina bogate. Parte din cele care au reusit, dintr-o solidaritate de grup tipic feminina, simt nevoia sa relateze succesul lor si reteta care le-a facut independente financiar. Din multitudinea exemplelor ies in evidenta femeile talentate, capabile sa exprime ce simt si gindesc cu talent pedagogic, spre deliciul cititorului.

Una dintre ele este mamica milionara de alaturi , o femeie deosebita, care pune la indemina celor care doresc o viziune personala despre cum o femeie si mama poate ajunge milionara. E exemplu aproape ideal. O femeie casatorita devreme, fara studii superioare, dar cu o determinare obisnuita printre mame. O femeie care vrea sa se realizeze in viata, sa-si creasca asa cum doreste copii, avind alegerile la indemina.

Va las placerea de a descoperi povestea ei. Este o poveste care poate deveni a Dumneavoastra, Doamnelor si Domnisoarelor din Romania.

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Mamica milionara versus femeia intretinuta

  1. Feri zice:

    Exista calitati si atribute care trebuie judecate sau evaluate la o PERSOANA (indiferent de sex), dar sunt si alte calitati si atribute care sunt definitorii penttru sexul persoanei, nu e nimic nou in asta.

    Sper ca unele sa nu se piarda in detrimentul celorlalte, sper ca barbatii sa continue sa nu uite de simbolurile falice , dar mai ales ca femeile sa nu faca aceasta …. 🙂

    Femeia-barbat este la fe de respingatoare ca barbatul-femeie, trebuie sa fim PERSOANE, fara insa a uita ce ne defineste ca apartinand unui sex sau celuilalt.

  2. Nu la femeile-barbat ma refeream, ele sint previzibile, pentru ca se ghideaza dupa tipologia si arsenalul masculin al investitorului. Mai interesant de cunoscut si interactionat este cu o milionara sexi, poate chiar mamica, a carei abordare speciala a problematicii financiare si de afaceri te dezarmeaza prin originalitate, rezultata din insasi atributele feminitatii ei!

  3. Asta e si secretul, chiar daca o femeie vrea sa ajunga undeva, sa aibe un scop superm in viatza, trebuie sa nu uite de feminitatea ei.

    De obicei , cineva care sta toata ziua si analizeaza , gandeste strategii, si conduce o afacere, trebuie sa se foloseasca de caracteristici masculine.

    Dar seara cand ajunge acasa, se intalneste cu barbatul, care de preferabil are si el o masculinitate mai pronuntata, nu se pot intelege ea find tot in gandirea ei masculina de la servici.

    Masculin cu masculin se resping ca doi poli opusi ai unui magnet. Asa ca e bine pentru o astfel de mamica, sa nu uite de feminitatea ei, si sa si-o cultive cu orice ocazie cand nu e la servici.

  4. E adevarat ce spui tu, Ovidiu.
    Procesele mentale masculine sint caracterizate prin analiza logica pe cind cele feminine prin deductia intuitiva. In esenta ambele procese sint analitice, atita doar ca intuitia nu releva constientului mersul logic al deductiei, furnizind direct rezultatul, cu o viteza mult mai mare.
    Aici e frumusetea. De multe ori o femeie poate lua decizii mai rapide si mai exacte decit un barbat, pentru ca intuitia analizeaza datele holistic, tine seama de toti parametrii cunoscuti, pe cind analiza logica (ce este un proces secvential), analizeaza numai parametrii voluntar luati in considerare. De multe ori nu luam toate variabilele in calcul.
    Revenind (in cazul in care nu ati pierdut complicatul meu fir logic 😉 ), mai ales femeia-investitor foloseste intuitia in locul analizei.
    Discutia e mult mai lunga. Profesionistii cu experienta, inclusiv barbatii, indiferent de domeniul de activitate, ajung la un moment dat sa ia deciziile pe baza intuitiei. Ei trec la un alt nivel, in care scaneaza fulgerator toate datele problemei, furnizind solutii aproape instantaneu. Ei „simt” decizia potrivita si au curajul sa urmeze ceea ce simt. M-am lungit, comentariu asta e in pericol sa devina un post 🙂

  5. Ei, chiar daca te-ai lungit, ai facut-o bine! Cred ca ai surpins foarte bine tipologia porceselor mentale care duc la decizii de succes, fie ele masculine sau feminine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.