Investitii la bursa

Investitiile la bursa: pro si contra

, , , , , , , , , , , , , , 10 comentarii

Desi in ziua de azi, odata cu computerele si accesul la internet, poti deveni foarte usor investitor la bursa, ca sa supravietuiesti la bursa este mult mai greu. Statistic vorbind, doar 10% din cei care investesc in acest sector reusesc sa obtina profit. Din punctul meu de vedere, este cea mai solicitanta si grea activitate pe care am facut-o in viata mea. Si nu sint un individ care sta in fotoliu si se uita la televizor.

Din pacate, lucrurile astea rareori sint spuse. Cel care doreste „sa intre pe bursa” este asaltat de un marketing agresiv, prin diverse canale media, dar mai ales prin internet. Imaginea traderului este una de rock-star, care face bani multi intr-un mod agreabil si usor. Se pune accent pe latura sclipitoare a trading-ului, lasind la o parte capcanele sale mortale. Acest model de prezentare se numeste minciuna prin omisiune.

Nu vreau sa sperii pe nimeni. Doresc sa fii bine informat inainte de a lua decizia de a deveni trader. Parerile Pro si Contra din acest articol te ajuta sa-ti faci o idee.

PRO

-poti incepe cu putin bani (se poate deschide un cont la un broker de Forex cu 200-500 US$)
-tehnicile propriu-zise de trading pot fi invatate foarte usor. Sint o multime de metode pe net, gratuite sau platite
-acces prin internet la instrumente deosebit de puternice de analiza si reprezentare grafica, multe gratuite
-unele metode de trading sint deosebit de blinde cu timpul tau, necesitind doar cel mult 30 de minute pe zi
– posibilitatile de profit sint, teoretic, nelimitate; se pot obtine obscen de multi bani din trading; deoarece 10% din traderi castiga ce pierde restul de 90%, va faceti o idee…
-poti face trading de oriunde in lume, daca ai un laptop si acces la internet.

Tentant, nu?
Sa vedem urmatoarea sectiune…

CONTRA
-riscul de a pierde bani in trading este enorm; la inceputul activitatii mele am pierdut 25% din cont in doua zile si mi-au trebuit multe luni bune ca sa recuperez pierderea
-una este sa aplici un set de reguli pentru a face trading, alta e sa intelegi ce se intimpla; ca sa poti face o analiza cit de cit competenta, trebuie sa citesti mii de pagini de carti de trading si sa analizezi grafice timp de cel putin doi ani de zile
-mai greu decit aspectul intelectual este cel emotional; iti trebuie un autocontrol extraordinar sa nu „iesi” dintr-un trade care, pentru o perioada de timp, este in pierdere, inainte de a intra in profit
-trebuie sa ai o atitudine de respect si umilinta fata de piata; puterea bursei este enorma; daca n-o respecti, se razbuna crunt pe tine
-bursa nu tine cont de succesul tau de pina atunci in viata; un trader de succes trebuie sa aiba un alt set de calitati intelectuale si emotionale fata de un profesionist de succes

Ca sa fac o analogie, bursa este ca si alpinismul: riscuri mari (dar care pot fi tinute sub control prin cunostinte teoretice si experienta) si satisfactii pe masura, inaccesibile celor care nu practica acest gen de activitate.

Cum ti se pare?

Daca vizitati pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doriti sa stiti mai multe despre acest blog.
In cazul in care va place, va recomand sa va abonati prin RSS sau prin email.
Parerile voastre sint importante. Lasati un comentariu sau trimiteti un email.
Va multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard

10 gânduri despre „Investitiile la bursa: pro si contra

  1. Feri zice:

    Nu prea mi se pare ok…sa citesc mii de pagingi si sa analizez grafice 2 ani pentru o rata de succes de 10%…cred ca mii de pagini si doi ani de studiu in alte domenii ar aduce o rata de succes mai mare de 10%.

    Pe de alta parte, daca iti place aceasta activitate si ai succes , posibilitatile de castig sunt mai mari decat in alte domenii.

  2. Daca ai rabdarea sa citesti mii de pagini si sa analizezi grafice timp de doi ani, nu inseamna ca esti un bun trader. Poti sa fii un analist extraordinar dar un trader de doi bani. Tradingul inseamna nu atit excelenta intelectuala cit o seama de calitati psihologice care iti permit sa cistigi.
    Citi dintre oameni fac sporturi extreme? …10%? asta nu inseamna ca restul nu sint ok!
    Inseamna ca trebuie sa ai acel ceva pe care numai 10% din oameni il au ca sa fii un bun trader.

  3. Pingback: Incepe busculada; dar merita? (sau 18 motive ca sa nu te duci la acest seminar despre trading) | Milionarul Mioritic ®

  4. George Breban zice:

    Parerea mea este ca cel mai important dintre toate caracteristicile este autocontrolul. Iar daca ai si putin cap, te gandesti ca imediat dupa momentul in care se esitmeaza o cadere brusca a bursei, actiunile se vor vinde (acel procent de 90% vor vinde. Acestia sunt cei carora le e frica sa nu piarda), fapt ce determina mai apoi o crestere in avantajul celorlalti 10% ce profita de acea scadere cumparand si mai multe actiuni.
    Este mai mult un fel de lege a conservarii… nimic nu se pierde, totul trece din mana unora in portofoliile altora.

  5. Pingback: Lista de necesar pentru a face trading | Milionarul Mioritic ®

  6. Luca zice:

    n-am citit-o 🙂 nici macar n-am frunzarit-o
    nu se afla pe lista mea de „must read” a cartilor de trading, deci n-am s-o cumpar

  7. dorel zice:

    As dori sa stiu cum se poate de cumparat actiunile bancilor comerciale si unde trebuie sa te adresezi.daca puteti sa-mi raspundeti pe mail.

  8. Luca zice:

    Dorel,

    trebuie sa te adresezi unui broker de valori mobiliare, adica o societate de brokeraj care iti poate executa ordinele.
    chiar daca nu e cea mai buna lista, viziteaza acest link unde vei gasi in lista firme de brokeraj pentru investitii la bursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.